Ontruimingsinstallatie

Een goede brandmeld- en ontruimingsinstallatie helpt uw bedrijf te beschermen tegen brandschade. Het ligt aan het soort bedrijf dat u heeft of een brandmeldinstallatie verplicht aanwezig moet zijn. Maar zelfs als het niet verplicht is, is het altijd een goed idee. Een brandmeld- en ontruimingsinstallatie helpt ongelukken en schade voorkomen. Dat is nooit verkeerd.
 
Van de Griendt Beveiligingen is zeer ervaren in de aanleg en het onderhoud van brandmeld- en ontruimingssystemen. Als NCP/Kiwa gecertificeerd branddetectie bedrijf zijn wij gecertificeerd volgens de regeling BMI versie 5.0. en versie 6.0 voor onderhouden brandmeldinstallaties. Wij geven u graag advies over welke brandmeld- en ontruimingsinstallatie het beste bij uw bedrijf past.

Verschil tussen een brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie

Een brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie worden beide ingezet voor brandbeveiliging, maar zijn niet hetzelfde.
 

Doel van een brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie heeft als functie een brand te ontdekken en te melden en signalen door te geven aan andere instanties. De branddetectie gebeurt door middel van rookmelders en handmelders. Naast een signaal naar instanties kan er ook een melding naar een automatisch blussysteem gaan.
 

Doel van een ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie heeft als functie de aanwezige mensen binnen een gebouw te alarmeren zodat zij snel naar buiten kunnen vluchten. Door middel van een sirene worden de mensen binnen het gebouw gewaarschuwd wanneer er brand uitbreekt.
 
Is een brandmeldinstallatie overigens verplicht voor uw bedrijf, dan heeft u ook altijd een ontruimingsinstallatie nodig.

Hertek Penta Paneel

Van de Griendt Beveiligingen is een Hertek subdealer. Hertek is een betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogwaardige brandmeld en ontruimingssystemen. Een vaak gevraagd product van Hertek is de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, in Nederland met name het Hertek Pentapaneel. Van de Griendt Beveiligingen helpt u bij de complete installatie van de Hertek brandmeld- en ontruimingsinstallatie: van ontwerp, levering en aanleg tot het onderhoud ervan.
 
Meer weten over de Hertek Penta Paneel brandmeld- en ontruimingsinstallatie?

Andere services van Van de Griendt Beveiligingen

Naast ontruimingsinstallaties en brandmeldinstallaties biedt Van de Griendt Beveiligingen u nog meer services aan. Zo kunnen wij uw bedrijf ook helpen bij inbraakpreventie. Wilt u een beveiligingscamera installeren of een toegangscontrolesysteem installeren? Wij geven u graag advies en helpen u bij de installatie.
 
Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen doen?